Home > #Hoofdnieuws > WRC Sardinië: Sordo wint thriller, Neuville tweede!

WRC Sardinië: Sordo wint thriller, Neuville tweede!

Dani Sordo is in Sardinië de vijfde verschillende winnaar van het WRC-seizoen geworden. In zijn Hyundai was de Spanjaard in de zesde wedstrijd van het jaar sneller dan zijn teamgenoot Thierry Neuville en Toyota-rijder Sébastien Ogier. Het Koreaanse team haalt dus de dubbel, zeer belangrijk in de strijd om de constructeurstitel. In de WK-stand voor de rijders blijft Elfyn Evans leider voor Sébastien Ogier en Thierry Neuville die nu eerste Hyundai-rijder is. Ieper is de volgende manche van het WK!

Foto: © WRC.com

De Powerstage was een thriller, met winst voor Ott Tänak en Thierry Neuville die in de slotfase met een remprobleem moest afrekenen en dus de de vijf punten van de Powerstage aan de Est moest laten. “Ik denk een probleem met een schijf in de laatste anderhalve kilometer afdaling”, dus Neuville aan de finish. “We verloren te veel tijd op de openingsdag toen we tweemaal stilvielen, maar goed, we deden alles wat we konden en het is niet gedaan.”

Neuville reed dus naar de tweede tijd in de Powerstage en pakte zo ook de tweede plaats in het eindklassement. De Belg hield op de finish één seconde over op Sébastien Ogier die “niet beter kon, we zaten op de limiet.” Elfyn Evans werd vierde, voor Teemu Suninen en Ott Tänak.

Hyundai kan Sordo nog vragen om te laat binnen te komen na de laatste verbinding en zo de zege aan Neuville te schenken. Maar dan wordt Ogier wel tweede, wat een rol speelt in de strijd voor de merkentitel… Teammanager Adamo wikt en beschikt.

In de WK-stand leidt Evans met 111 punten, tegenover 97 voor Ogier en 87 voor Neuville. Ook Ott Tänak, met 83 punten, blijft in de running van een onwaarschijnlijk sterk WK. Bij de constructeurs leidt Hyundai met zeven eenheden meer dan Toyota.