Home > Circuit > In een notendop: Supercar, Fiesta en Mazda Cup

In een notendop: Supercar, Fiesta en Mazda Cup

  • Supercar Challenge – Bob Herber heeft in zijn Lamborghini uiteraard ook de tweede race van de Supercar Challenge in Zandvoort gewonnen. Van Belgische zijde eindigde Jonas De Kimpe in zijn VW Golf TCR zevende in zijn klasse, terwijl Bart van de Broeck en Chris Voet in hun Peugeot RCZ Cup tweede in hun klasse werden.
  • Mazda MX-5 Cup – Milan Teekens won de eerste race van het weekend, voor Andras Kiraly en Daan Pijl. Filip Wojtowicz werd uit de race geschrapt. Teekens en Kiraly finishten weer één en tweein race 2, voor Marcel Dekker. Filip Wojtowicz viel uit.
  • Fiesta Cup – De derde race van het weekend werd opnieuw gekenmerkt door een aantal interventies van de safety car, al verliep de race deze keer op een droge piste. Kenny Herremans wist bij de start Milan De Laet te verschalken en gaf zijn voorsprong niet meer af. De Laet lag comfortabel tweede, maar zag zijn voorsprong slinken door een late neutralisatie. De Backer profiteerde hier handig van en wist bij de herstart nog een plaatsje op te schuiven. Dylan Derdaele eindigde net naast het podium achter Milan De Laet op de vierde plek. Valckenaere werd vijfde en vervolledigt daarmee ook het podium bij de Juniors.