Home > #Hoofdnieuws > GT World Barcelona: Vanthoor en Weerts kampioen

GT World Barcelona: Vanthoor en Weerts kampioen

Het was een spannend weekend in Barcelona. De voorsprong van onze landgenoten werd race na race kleiner in het Sprint-kampioenschap maar uiteindelijk trokken ze toch aan het langste eind. Dries Vanthoor en Charles Weerts kronen zich daarmee kampioen met het Belgische WRT Audi!

Daar droeg de tweede chaotische race ook een deel aan bij. De race werd aanvankelijk gewonnen door de #163 Emil Frey Racing en ook de titelrivalen van Vanthoor en Weerts, Maro Engel en Luca Stolz (HRT Mercedes-AMG) eindigden op het podium als derde. Dat zorgde ervoor dat onze landgenoten hun voorsprong nog slechts drie punten bedroeg en ook de #163 Emil Frey Racing Lamborghini kans maakte om het kampioenschap te winnen. Een straf voor beide wagens zorgde er echter voor dat hun zegekansen in rook opgingen en Vanthoor – Weerts in een zetel zaten voor de titel.

In race 3 reed het duo een goede race en eindigden ze tweede, achter Raffaele Marciello – Timur Boguslavisky (AKKA ASP Mercedes-AMG). Daarmee kronen ze zich kampioen van het GT World Challenge Sprint-kampioenschap. Een straffe prestatie van een duo dat slechts 22 en 19 jaar oud is!

Dries Vanthoor: “Marciello was gewoon te snel in de Mercedes in race 3. Onze wagen voelde zelfs wat ’tricky’ aan dus ik kon niet zo hard pushen als ik wou. Het was zeker niet ons makkelijkste weekend maar we bleven wel foutloos en dat heeft geloond. Ook Charles heeft uitstekend werk geleverd! Een fantastisch seizoen was het!

Wie ook tevreden kan terugblikken op dit seizoen is Louis Machiels. Hij werd vice-kampioen in Pro-AM met Andrea Bertolini in de AF Corse Ferrari.

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast