Home > #Hoofdnieuws > ELMS: United Autosports scoort hattrick

ELMS: United Autosports scoort hattrick

In de European Le Mans is de beslissing één wedstrijd voor het einde van het seizoen al gevallen. Het duo Filipe Albuquerque en Phil Hanson won voor de vierde opeenvolgende maal dit seizoen in de United Autosports Oreca 07 en de heren zijn meteen zeker van de titel.

De nieuwe kampioenen werden hierbij geholpen door een aanrijding bij de start tussen Alexandre Cougnaud (Graff Oreca 07) en hun laatste concurrent, de G-Drive Racing Aurus. De Rus Roman Rusinov had te veel schade en moest opgeven. United Autosports wint na de 24 Uur van Le Mans in LMP2 en de titel in FIA WEC nu ook de titel in ELMS en dat op amper enkele weken tijd.

In de race ging de tweede plaats naar de tweede auto van United Autosports, met Job van Uitert-Alex Brundle-Will Owen, terwijl DragonSpeed de derde plaats op het podium wegkaapte met het trio Henrik Hedman-Renger van der Zande-Charles Milesi. Inter Europol Competition won in LMP3 met Dino Lunardi-Martin Hippe, terwijl in LM GTE de Ferrari 488 GTE Evo van Kessel Racing won met David Perel-Nico Cadei-Michael Broniszewski voor de Porsche 911 RSR van Proton Competition (Alessia Picariello-Michele Beretta-Christian Ried). De Ferrari leidt nu in de puntenstand voor de Porsche van onze landgenoot. Op 1 november eindigt de ELMS in Portimao.