Home > Rally > BRC > BRC Oudenaarde: zege voor Breen, Fernémont met de BK punten en Reynvoet alsnog op het podium

BRC Oudenaarde: zege voor Breen, Fernémont met de BK punten en Reynvoet alsnog op het podium

Eén minuut en vierentwintig seconden. Dat was de uiteindelijke voorsprong waarmee Craig Breen op de Hyundai i20 WRC de Aarova Rally won. Met hem mochten Adrien Fernémont en Niels Reynvoet, beiden op Skoda Fabia R5, mee op het podium.

foto: ©Lorenz Deschuyttere

Fernémont besloot de Aarova Rally op De Bruwaan met een zeer logisch klinkende tweede plaats op de proef en dus de tweede plaats in het algemene klassement. Maar voor de Waal is dat, zeker in punten, evenveel waard als een zege, aangezien Craig Breen geen punten pakt voor het BK Rally. “Een zeer complexe rally met heel wispelturige weersomstandigheden. Ik ben blij dat ik hier kon winnen, en dat voor de eerste keer dat ik hier meedoe. Dat toont dat ervaring niet altijd een garantie is dat je de beste wordt. Ik heb erg genoten van de strijd met Kris Princen, maar ook met die tegen Niels Reynvoet“, aldus Fernémont.

Voor anderen zat het venijn in de staart. Een misnoegde Kris Princen presenteerde zich op de velg, met een beschadigde Citroen C3 R5 aan de finish. “Een lekke band. Maar dat krijg je natuurlijk als je in deze omstandigheden viermaal over dezelfde proef rijdt. Neen, ik ben niet tevreden!” Princen verloor in die laatste passage op de De Bruwaan nog meer dan een minuut en zag zich in het klassement teruggeslagen naar een vijfde plaats, achter de Fiesta R5 van Bernd Casier. Die sloot de rally wel tevreden af en was vooral blij met de gemaakte kilometers.

Hiervan (mogen we dat zeggen?) “profiteerde” Niels Reynvoet. Hij reed een geweldige wedstrijd op de Skoda Fabia R5 en werd dan ook terecht door zijn schare fans onthaald met applaus bij de finish. “Ik ben zeer tevreden“, zei Reynvoet. “Maar er waren nog problemen met de wagen. Iets voelt helemaal niet goed aan, maar wat het probleem net is, dat hebben we nog niet kunnen achterhalen. De laatste drie proeven konden we niet voluit gaan, maar al bij al ben ik tevreden over het geheel van de wedstrijd.

Dan geven we nog mee dat Bjorn Six met de BMW M3 zowel bij de Historics als bij de M-Cup de grootste beker mee naar huis neemt en dat Charles Munster de winnaar werd bij de Juniors. Frederick Vandelook haalde het met zijn BMW in het Criterium gedeelte van Stefaan T’Joens (Renault) en van Johnny Louies (BMW)