Home > Rally > BRC > BRC Oudenaarde: Reynvoet verrassende leider na openingsfase

BRC Oudenaarde: Reynvoet verrassende leider na openingsfase

Regelmaat loont. Dat bewijst Niels Reynvoet die met de Skoda Fabia R5 de Aarova Rally leidt! Breen domineerde wel de wedstrijd, voor hij zijn kleine foutje maakte.

Even voor de start van de rally viel er vanmorgen nog een stevige regenbui. Het maakte de wegen in en om Oudenaarde kleddernat en dat zorgde dan weer voor de nodige problemen. Zo verloren we Andy Lefevere, die zijn achterbrug brak en dit euvel niet kon herstellen “op verplaatsing”, maar het belangrijkste slachtoffer werd Gregoire Munster, die de Hyundai i20 R5 eenzaam in een modderig veld vast reed.

Aanvankelijk geen problemen voor Craig Breen, die met de Hyundai i20 WRC uiteraard de besttijden pakte. Liefst 18 seconden op regerend kampioen Fernémont en zijn Skoda Fabia R5 op De Bruwaan, en nogmaals 15 seconden op Fernémont op de KP van Maarkedal. Maar bij de start van Kruisem liet Breen de motor van de Hyundai afslaan. De verloren tijd sloeg hem terug naar de vijfde plaats in het klassement. En zo kwam Niels Reynvoet, vierde op De Bruwaan, vijfde in Maarkedal en tweede op Kruisem, aan de leiding van een nationale rally!

Ook de nieuwe proef van Maarkedal drukte onmiddellijk zijn stempel op de Aarova Rally. We verloren er Pieter Tsjoen, die overkop ging met zijn Skoda Fabia R5. Eerder al meldde Vincent Verschueren zich met heel wat schade aan de VW Polo GTi R5 aan de finish van de proef. “Een klein momentje. Ik reed op een talud maar dat was gladder dan ik verwachtte. Het wiel staat scheef maar ik ben al blij dat ik nog kan rijden”, aldus de Zingemnaar.

De situatie voor de start van de tweede lus is dus als volgt: Reynvoet (Skoda Fabia R5) aan de leiding, voor merkgenoot Fernémont (op 9 seconden) en Vanneste (Citroen C3 R5) op 13 seconden. Dan volgen Chérain met de Citroën (op 14 seconden) en Craig Breen met de Hyundai WRC op 16 seconden.