Home > Rally > BRC > BRC Oudenaarde: Reynvoet houdt stand…op plaats twee

BRC Oudenaarde: Reynvoet houdt stand…op plaats twee

Slechts twee proeven had Craig Breen nodig om de Hyundai i20 WRC weer aan de kop van de rally te brengen. Na een nieuwe passage over De Bruwaan en Maarkedal had hij zijn 16 seconden achterstand opnieuw omgezet in een voorsprong van 12 seconden.

foto: ©Lorenz Deschuyttere

Breen besloot de tweede lus met 27 seconden voorsprong op de rest van het veld. Achter hem was het stuivertje wisselen en mochten Casier (Fiesta R5) op De Bruwaan, Princen (Citroën C3 R5) op Maarkedal en Adrien Fernémont (Fabia R5) op Kruisem respectievelijk als tweede over de streep gaan. Maar het is wel nog steeds Niels Reynvoet (Fabia R5), tweemaal vierde en een keer vijfde, die de tweede plaats en dus de “virtuele” leiding in handen houdt. Hij heeft goed zeven seconden voorsprong op Fernémont, die derde is.

Slagveld…

Opvallend echter is de hoge tol aan schuivers en fouten. Gert-Jan Kobus (Skoda Fabia R5), Gilles Pyck (Peugeot 208 Rally4), Davy Vanneste (Citroën C3 R5) en nog een handvol Criterium deelnemers gingen met diverse gevolgen van de baan. En dan waren er nog Patrick Snijers (Porsche GT3) en Guillaume De Mevius (Citroën C3 R5) die met technische problemen het al uit de kluiten gewassen opgavepark vervoegden.

Vermelden we nog dat bij de Juniors Charles Munster (Peugeot 208) na het verdwijnen van Pyck aan de leiding staat, terwijl Bjorn Syx (BMW M3) ondanks vermeende motorproblemen aan de kop staat bij zowel het Historics gedeelte als bij de M-Cup. Frederik Vandeloock tenslotte, leidt de Criterium wedstrijd.