Home > Rally > BRC > BRC Oudenaarde: Fernémont neemt over…

BRC Oudenaarde: Fernémont neemt over…

…achter Craig Breen en de Hyundai WRC wel te verstaan. Breen bleef ruim leider (meer dan 56 seconden voorsprong) maar de werkelijke zege en de punten van het BK Rally zitten natuurlijk in de tweede plaats vervat!

foto: ©Lorenz Deschuyttere

Breen ging rustig verder met zijn gezondheidswandelingetje met een nieuw triplet aan besttijden. Achter hem nam Fernémont het over met een tweede plaats op De Bruwaan, twee seconden sneller dan Princen, maar vooral acht seconden sneller dan Reynvoet en dat leverde Fernémont de begeerde tweede plaats in het klassement op. Over Maarkedal en Kruisem gaf Princen zijn Citroën de sporen en ging op zoek naar een podiumplaats. Niels Reynvoet, die moest ondertussen inleveren met de Skoda Fabia R5. Hij toonde zich opnieuw op een vijfde, een zesde en een zevende plaats, maar het constante verlies in seconden tegenover Fernémont en Princen betekende ook dat een podium langzaam uit zijn handen gleed.

Na de derde (en tevens laatste volledige lus) leidt Breen met een minuut en tien seconden op Fernémont, die dan weer een voorsprong heeft van acht seconden op Princen. Reynvoet staat aan de voet van het podium op de vierde plaats met tien seconden achterstand op Princen.

Nog één passage op De Bruwaan rest er nu nog en dan kennen we de definitieve verdeling van de prijzen in deze Aarova Rally