Home > Rally > Rallyraid > Andalucia Rally: Al-Attiyah souverein winnaar

Andalucia Rally: Al-Attiyah souverein winnaar

Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing) maakte zijn favorietenrol in de Andaluccia Rally volledig waar. Hij kwam om zijn “Dakar” voor te bereiden en won de rally uiteindelijk probleemloos.

foto: ODC Events/©Charly Lopez

Zeer blij met de zege hier. Een bedanking is op zijn plaats voor Toyota Gazoo Racing en Overdrive. Een geweldige race want iedereen kwam hier uiteindelijk om te winnen, en we toonden dat we klaar zijn voor de Dakar. Geweldig ook dat ODC Events deze rally op poten kon zetten in deze regio. Het landschap was ongelooflijk“, aldus Al-Attiyah.

Achter hem eindigde een verrassende Carlos Sainz met zijn tweewiel-aangedreven X-Raid Mini JCW buggy. Yazeed Al Rajhi (Overdrive Toyota) kon zich nog op de derde podium trede hijsen. Uiteindelijk verloren we nog Mathieu Serradori en Fabian Lurquin, die in extremis nog tegen technische problemen aanliepen met de SRT buggy. Ten Brinke en Tom Colsoul (Overdrive Toyota) verloren vrijdag al hun kansen op een goede klassering nadat ze tijd verloren met lekke banden en andere problemen.

Vermelden we nog dat de zege in de T2 (productie klasse 4×4) ging naar Akira Miura (Land Cruiser Toyota AutoBody) en in T3 naar Mitch Guthrie (Red Bull Off-Road Junior Team). In de klasse T4 (SSV) was de winst voor Aron Domzala (Monster Energy Can Am).