Home > #Hoofdnieuws > WRC: Ieper niet op de helling, geen Mexico in ’21

WRC: Ieper niet op de helling, geen Mexico in ’21

De Amerikaanse website Dirtfish kwam gisteren met het nieuws dat de WRC-manche van Ieper zou kunnen geannuleerd worden. Het artikel was… gebaseerd op roddels en zelfs fouten. De organisatie ontkent het verhaal en doet het af als bull… Ondertussen is er nog steeds geen nieuws over Monza en een eventuele laatste WRC-wedstrijd.

Dirtfish verwijst in het bewuste stuk continu naar bronnen, maar zelfs geen ‘reliable sources’ en meent daar te mogen uit besluiten dat Ieper op de helling staat. Onder meer het feit dat Hyundai in Duitsland gevestigd is, is voor hen een element. Wel dit weekend racen diverse Duitse teams in DTM in Zolder en zij zijn er wel. Een aantal van de DTM-rijders racet over twee weken ook in de 24 Uur van Spa en ze zitten dan dus niet in quarantaine. Tot slot verwijst Dirtfish naar de Ronde van Vlaanderen, maar die wedstrijd houdt zijn parcours geheim en dus is het vreemd te stellen dat Ieper zou vermeden worden. Gent-Wevelgem loopt wel over de Grote Markt van Ieper, het rallycentrum van de WRC-wedstrijd.

Het bewuste stuk: https://dirtfish.com/rally/wrc/fears-grow-that-wrc-2020-could-end-this-weekend/

Mexico niet in 2021

Ondertussen heeft de organisatie van WRC Mexico laten weten dat de rally niet op de kalender van 2021 staat. De WRC-proef in Mexico komt wel terug in 2022 en 2023. Hoe de kalender van 2021 er zal uit zien, is onduidelijk, maar de Monte-Carlo en Zweden blijven behouden, terwijl Portugal, Italië, Kenia, Finland, Spanje, Japan en Australië onder contract met WRC liggen. Echter overzeese wedstrijden zijn zeker in de eerste helft van 2021 eerder onwaarschijnlijk. Estland zou dus wel eens opnieuw op de kalender kunnen staan. Wordt vervolgd…