Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP (Le Mans Bugatti)

In een notendop: MotoGP (Le Mans Bugatti)

  • MotoGP vrije trainingen – In de ochtend, op een vochtige piste, was Bradley Smith (Aprilia Racing Team Gresini) de verrassende trainingssnelste, voor lokale held Johann Zarco (Esponsorama Racing) en Danilo Petrucci (Ducati Team). Op een opdrogende piste zette in de namiddag Jack Miller (Pramac Racing) de snelste tijd voor Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) en Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu). Beide vrije trainingen voor de MotoGP werden geplaagd door vele valpartijen en enkele spectaculaire highsiders.

  • Moto E vrije trainingen – Alex de Angelis (Octo Pramac MotoE) zette bij de elektrische bikes de snelste tijd. Mooi voor de man uit San Marino die gisteren zijn vertrek uit de racerij aankondigde. Xavier Simeon (LCR E-Team) haalde in de eerste sessie een mooie tweede plaats voor regerend wereldkampioen Matteo Ferrari (Trentino Gresini). In de namiddag waren er op de droge baan de beste dagtijden te rapen. Het werd een snelste tijd voor Mike Di Meglio (EG 0,0 Marc VDS) voor Alex De Angelis, Mattia Casadei (Ongetta SIC58) en Xavier Siméon.

  • Moto3 vrije trainingen – De Tsjech Filip Salac (Rivacold Snipers Team) kwam als beste uit de vrijdagsessies en heeft dus een beentje voor op de concurrentie, die nog morgenochtend in de derde training aan de slag moeten om een plaatsje in de Q2 te bemachtigen. Salac was in de droge namiddagsessie sneller dan Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team) en John McPhee (Petronas Sprinta Racing). McPhee was deze ochtend de snelste in een regensessie die geplaagd werd door talloze valpartijen (17 in totaal!). Onze landgenoot Barry Baltus (CarXpert PruestelGP KTM) haalde vanochtend in de regen een uitstekende 14de tijd maar zakte in de namiddag terug naar een 14de positie.

  • Moto2 vrije trainingen – Ook de Moto2 ondervond wat het betekende op een natte piste te rijden met onvervalste racemachines. Het leverde een resem valpartijen op, een spectaculaire en kwalijk uitziende highsider voor Luca Marini (Sky Racing VR46) en een verrassende trainingssnelste in de voormiddag: Kasma Daniel (ONEXOX TKKR SAG Team). Hij leidde een top 3 met achter hem nog Hector Garzo (Flexbox HP 40) en Lorenzo Baldassari (Flexbox HP 40). In de namiddag, op een droge baan met her en der nog wat vochtige plekken, pakte Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo) de beste tijd van de dag, voor een verrassende Jake Dixon en Marco Bezzecchi (Sky Racing VR46). Luca Marini liep al vroeg aan tegen de moeder aller highsiders en kwam niet verder dan een 28ste tijd.

foto: ©motogp.com