Home > Circuit > In een notendop: FIA F3, WTCR en Junior Racing Festival

In een notendop: FIA F3, WTCR en Junior Racing Festival

  • FIA F3 – Op de tweede testdag voor de Formule 3 in Barcelona sloten de Fransman Clément Novalak en de Australiër Jack Doohan voor Trident af als snelsten van de testdagen in de afsluitende sessie. In de voormiddag zette Jonathan Hoggard (Jenzer) de besttijd op de tabellen voor de jonge Roman Stanek (Prema). Onze landgenoot Amaury Cordeel reed opnieuw voor MP Motorsport en zette een 24ste tijd in de voormiddag, en een verdienstelijke 20ste tijd in de namiddag. (foto: ©premapowerteam/media)

  • Junior Racing Festival – Er komt een nieuwe winterserie, geesteskind van Cesar Alvarez, ingenieur met een lange staat van dienst in WEC, Formule E, ELMS, Formule Renault 3.5 en GT World Challenge. Het Junior Racing Festival zal verdeeld worden in drie categorieën: Formula 16 (FIA F4), de Formula 18 (F3 Regional) maar ook een categorie voor Toerwagen en GT’s. Er komen twee meetings van zes dagen op Estoril (15-20 december) en Portimao (6-11 januari 2021).

  • WTCR – Hyundai zal aanwezig zijn op de WTCR manche op de Slovakiaring dit weekend. Daarmee is echter nog niet gezegd dat de Koreaanse wagens zullen rijden. Tijdens de vorige manche van het WTCR op de Nürburgring trok een geërgerde Andrea Adamo, hoofd van Hyundai, de wagens nog terug. Hyundai reed er niet uit protest tegen de ongelijke “balance of performance” maar vooral wegens het opgelegde gebruik van het nieuwe elektronische motormanagement, de ECU van Magnetti Marelli. Die zou er volgens Adamo gekomen zijn op vraag van Alfa Romeo, Renault en vooral van Audi, terwijl de ECU zeer slecht samengaat met de Hyundai wagens. Afwachten dus wat er in Slovakije zal gebeuren. De i30 N TCR wagens zullen in alle geval aanwezig zijn.