Home > Circuit > Spa 24: de timing

Spa 24: de timing

De volledige tijdstabel voor het evenement in oktober werd ondertussen ook bevestigd. Vanaf maandag 19 oktober slaan de teams hun tenten op in de paddock van het circuit van Spa-Francorchamps, hun hoofdkwartier voor de hele raceweek.

  • Op dinsdag komen er voor het eerst bolides in actie op het circuit, met twee sessies voor de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli teams die hebben deelgenomen aan de Indianapolis 8 Hour en zo de officiële testdagen voor de Total 24 Hours of Spa hebben gemist. Die sessies gaan door van 11u tot 12u en van 13 tot 14u50. Ze worden gevolgd door de Bronze Test, die tussen 15u en 18u wordt afgewerkt.
  • Op donderdag wordt het dan druk voor de deelnemers aan de Total 24 Hours of Spa. Om 11u10 komt de actie op gang met een vrije training van 90 minuten, gevolgd door 60 minuten pre-qualifying om 15u15. Daarna volgt de eigenlijke kwalificatiesessie, die de 20 snelste wagens voor de Superpole bepaalt, en de startpositie voor de andere deelnemers.
  • Op vrijdagavond worden traditioneel de snelste rondjes van het evenement neergezet. Om half zes is er voor de snelste 20 bolides nog een half uur warm-up, waarna om 18u20 de Superpole sessie de eerste tien startrijen van de grid zal bepalen. Eén rijder mag zich na afloop de polesitter van de Total 24 Hours of Spa 2020 noemen.
  • Zaterdag is Race Day. De etmaalrace start om 15u30 en zal 24 uur later finishen. Wegens de start van het winteruur in de nacht van zaterdag op zondag (om drie uur wordt de klok een uur teruggedraaid) zal dat dus op zondagnamiddag om 14u30 zijn.
  • Naast de 24 uur wordt er ook in het voorprogramma heel wat geracet in de Ardennen, met de vertrouwde aanwezigheid van de GT4 European Series, Formula Renault Eurocup en Lamborghini Super Trofeo.
  • Bovendien maakt ook TCR Europe voor de eerste keer zijn opwachting in het kader van de Belgische uithoudingsklassieker, wat het traditionele GT- en eenzitterprogramma nu ook een toerwagentoets schenkt. Voor elk van de vier kampioenschappen worden twee races gehouden: de eerste op vrijdag, de tweede in de aanloop naar de start van de 24 uur op zaterdag.