Home > Circuit > In een notendop: F3-Euroformula-Renault Eurocup

In een notendop: F3-Euroformula-Renault Eurocup

  • F3 Regional Europe – Arthur Leclerc (Prema) drukte zijn stempel op het Europese F3 weekend in Mugello. Het begon met een meesterlijke overwinning in de regen op Juri Vips (KIC) in race1. Dan was er een knotsgekke race 2, waarin sommigen gokten op slicks. Leclerc, op regenbanden, zag de anderen in de verte verdwijnen, kwam binnen voor slicks, maar moest later weer wisselen naar regenbanden toen de buien terugkeerden. Een safety car liet hem echter weer aansluiten bij de kopgroep en na de herstart nam hij de leiding over om naar de zege te rijden! In race 3 vocht hij dan weer na een matige start vanuit de derde plaats terug naar de leiding en de zege. Het laat aan Leclerc toe om de leiding in het kampioenschap over te nemen van ploeggenoot Petecof.
  • Eurocup Renault en F3R – Er sloop een foutje in een eerder gepubliceerde post van ons. Lost in translation, zeg maar. Maar uit de wandelgangen van de toeleveringscategorieën kregen we bericht dat er toch een stevig gerucht bestaat als zouden de Formule Renault Eurocup en het F3 Regional Europe (en dus NIET de Euroformula) op termijn fusioneren. Dat plan zou al kunnen worden bekendgemaakt tijdens de F1 Grand Prix meeting in Imola. Afwachten dus…
  • Euroformula – Ook de Euroformula reed dit weekend op Mugello. Eerst Lukas Dunner (CryptoTower) en daarna Ben Barnicoat (Carlin) gingen er telkens in de regen, en vanop pole naar de respectievelijke zeges in de beide races. De Chinees Yifei Ye (CryptoTower), een keer vijfde en een keer derde, leidt echter nog steeds het kampioenschap met mijlen voorsprong op Dunner en de rest.
  • FIA F3 – Het F3 kampioenschap dat het hoogste op de ladder staat in autosportland, houdt testritten op Barcelona. Naast de routiniers zijn er ook heel wat rookies aan de slag, die kennis maken met deze serie. Onder hen ook één Belg: Amaury Cordeel. Hij mocht aan de slag met de wagen van MP Motorsport en zette maandag als beste prestatie een 19de tijd, op 30 rijders. De besttijden waren in de voormiddag voor Matteo Nannini (Campos) en in de namiddag voor Jack Doohan (Trident). Quasi de hele who-is-who van het eenzitterlandschap is aanwezig met ook Eurocup leider Victor Martins (knap vijfde in de voormiddag) en F3 Regional leider Arthur Leclerc (zevende in de namiddag). Vandaag, dinsdag 6 oktober, zijn er weer twee sessies.

(foto: ©fiaformula3.com)