Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: Corten en familie Longin behalen emotionele zege

Belcar Zolder: Corten en familie Longin behalen emotionele zege

Het nationale autosportseizoen is op enkele weken tijd van het begin naar de tweede helft van het seizoen geraasd. Het Belcar Endurance Championship was dit weekend aan de derde meeting en de vierde race toe, na één afspraak in Zolder, een doubleheader in het Nederlandse Assen en dit weekend een stevige wedstrijd over drie uur in Limburg.

Krafft Racing was er uiteraard bij en in de Norma M20FC vonden we zoals steeds Christoff Corten, Stienes Longin en Bert Longin. Na een hattrick aan tweede plaatsen reed het trio nu naar goud en dat in een uiterst emotionele wedstrijd, amper een week na het overlijden van de vader van Bert Longin en de grootvader van Stienes! 

Heel het weekend voel je dat het bijzonder gaat worden en dan win je, dat is onbeschrijfelijk voor Bert en Stienes…”, vertelt Christoff Corten. “Bert en Stienes verloren hun vader en grootvader eerder deze week en ze hadden maar één doel voor ogen, met name winnen voor Staf. Als je dan weet dat de trainingen en de kwalificaties niet goed verliepen, deels ook omdat wij de zaken niet helemaal juist aangepakt hebben, en dan win je die race, dat is schitterend. Het was bovendien een slijtageslag en onze auto was top, met perfecte pitstops, een strategie die klopte als een bus en als gevolg van die zege weer alle kansen in de jacht op de titel!

De meeting begon moeilijk met een quasi volledig gemiste vrije sessie en uiteindelijk een vierde startrij in de kwalificaties. Het Franse Krafft Racing met de drie Brabantse musketiers gaf echter niet op en de beslissingen voor de race bleken de juiste.

De wedstrijd was echt niet makkelijk”, gaat Corten verder, “het werd er ééntje waarbij we van de eerste tot de laatste meter hebben moeten knokken en ik bleef niet gespaard tijdens mijn rijbeurt, want ik ben vroegtijdig de pitlane ingedoken met een leegloper. Bert heeft dan het stuur overgenomen en hij heeft de zege veiliggesteld. Ik geloofde het ook pas als de wagen echt over de meet kwam, zeker na onze drie tweede plaatsen tot dusver. Nu is deze zege niet alleen emotioneel enorm belangrijk voor de familie Longin en alle vrienden en supporters, er is ook de sportieve kant van de zaak. Door deze zege positioneren we ons opnieuw in de titelstrijd en met nog twee korte wedstrijden tijdens het DTM-weekend in Zolder en dan de lange afsluiter van het seizoen, denk ik dat nog alles open is. Ik voel me geweldig na dit weekend en kijk, ondanks alle moeilijkheden in dit vreemde jaar, uit naar het vervolg! Een dikke merci ook aan het team van Krafft Racing, want zij hebben heel hard gewerkt en alles in het werk gesteld om deze zege mogelijk te maken.”  

De volgende afspraak is tijdens het weekend van 17 en 18 oktober op het circuit in Zolder, voor twee races.