Home > Circuit > In een notendop: F3R – Euroformula – Indycar

In een notendop: F3R – Euroformula – Indycar

  • F3 Regional Europe – Arthur Leclerc (Prema) maakte indruk in de eerste race van het Mugello weekend voor de Europese F3. Hij won vanop pole in de regen en bleef voor aan Juri Vips (KIC) en zijn eigen Prema teamgenoten Oliver Rasmussen en Gianluca Petecof. Die laatste blijft de kampioenschapsleider met 196 punten maar de jongste Leclerc telg komt nu wel dichterbij met 187 punten. Morgen zijn er nog twee races in Mugello voor de F3R.

  • Euroformula – Lukas Dunner (Dallara-Spiess) won voor CryptoTower de eerste race van het Mugello weekend in de voormalige F3 Open. In de regenrace bleef hij voor aan Andreas Estner (Dallara-HWA, Van Amersfoort) en Ben Barnicoat (Dallara-Spiess, Carlin). Dunner nadert in de tussenstand iets dichter op kampioenschapsleider Yifei Ye (Dallara-Spiess, CryptoTower) maar de Chinees houdt met 73 punten voorsprong op Dunner nog een ruime marge.

  • Indycar – Will Power (Penske) haalde de pole voor de tweede wedstrijd van het dubbel-luik op het infield-circuit van Indianapolis. De Australiër haalde voor de “Harvest Grand Prix” zijn 61ste pole binnen. Hij start naast Alexander Rossi (Andretti Autosport). De wedstrijd wordt later vanavond verreden.

foto: ©premapowerteam/media