Home > Rally > Rallyraid > Andalucia Rally: met Overdrive en Toyota

Andalucia Rally: met Overdrive en Toyota

Overdrive Racing en Toyota Gazoo Racing zetten vijf Toyota Hilux in voor de nieuwe Andalucia Rally in Zuid-Spanje (6-10 oktober).

foto: ©overdrive racing

De Rally van Marokko werd omgeturnd tot een vijfdaagse rally in Andalusië, in het gebied tussen Sevilla, Malaga en Jerez. De FIA World Cup for Cross-Country Rallies ligt al stil sedert de wedstrijd in Qatar in februari en dus is deze wedstrijd er eentje “buiten kampioenschap”. Voor enkele teams is het echter een ideale shakedown voordat straks de “Dakar” weer van start gaat.

Nasser Saleh Al-Attiyah zal aan het stuur zitten van de enige inschrijving voor Toyota Gazoo Racing. Hij krijgt het gezelschap van een kwartet aan Toyota Hilux van Overdrive Racing met Yazeed Al-Rajhi, Erik van Loon, Bernhard Ten Brinke en de Fransman Ronan Chabot. Ten Brinke zal genavigeerd worden door onze landgenoot Tom Colsoul, recent nog tweede in de Baja van Polen. Overdrive Racing zet ook nog drie van hun samen met Red Bull ontwikkelde OT3 prototypes in met het Red Bull Off-Road Junior Team.

Shakedowns zijn er vanaf zondag, de proeven voor de rally starten op 7 oktober. Er zijn etappes voorzien van 240 km, 270 km, 300 km en 210 km. Het zijn lussen die telkens terugkeren naar het wedstrijdcentrum op de Hacienda El Rosalejo bij Villamartin.