Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het wordt een eerder rustig autosportweekend, zonder F1, FIA WEC, WRX of WRC… maar wel met heel veel sterke Belgen in diverse internationale series.

Internationaal is er de tweede wedstrijd van de Intercontinental GT Challenge in Indianapolis, met echter amper een zestal wagens die voor de zege zullen strijden. De overige deelnemers zijn lokale Pro/Am of GT4’s. Maxime Soulet, leider in het kampioenschap, en Jan Heylen vertegenwoordigen er ons land. Ook de IndyCar Series racen er dit weekend op het ‘infield’ circuit.

Op Circuit Zolder is er de tweede manche van de Europese NASCAR met in de hoofdklasse Marc Goossens en Stienes Longin. In het voorprogramma staat er ook een 3-uurswedstrijd van het Belcar kampioenschap geprogrammeerd en de eerste races van BRAVO Historic. In de Elzas is er een race van de VW Fun Cup.

Veel sterke Belgen

In Duitsland is er vierde meeting van de ADAC GT Masters (Sachsenring), met Dries Vanthoor-Charles Weerts (WRT Audi) en Niels Lagrange (GRT Lamborghini), terwijl in Frankrijk Benjamin Lessennes (BMW M4) zijn leidersplaats in de Franse GT4 (Paul Ricard) verdedigt. In Engeland wil Ulysse De Pauw een aanval doen op de top-3 in de Britse F3. De Pauw racet in Snetterton, waar ook de British GT aan het werk is. In Fuji verdedigt Bertrand Baguette (Honda) dan weer zijn leidersplaats in de Japanse SuperGT.

Rally is er ook, met de derde manche van het FIA ERC in Portugal, waar Grégoire Munster (Hyundai, met Louis Louka) zijn leerproces verderzet. Ook Guillaume de Mevius en Martijn Wydaeghe starten er in hun Citroën C3 R5. Amaury Molle doet het in Portugal met een Peugeot 208 R2.