Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Quartararo is terug

MotoGP: Quartararo is terug

De zege in de MotoGP wedstrijd op Barcelona ging naar de Fransman Fabio Quartararo. Die gaat zo terug aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

foto: ©motogp.com

Even leek Quartararo in de problemen te komen toen zijn Petronas Yamaha teamgenoot Franco Morbidelli resoluut naar de leiding ging. Maar even later nam de Fransman over en keek nooit meer terug. Achter hem vielen de titel concurrenten terug. Dovizioso (Ducati) werd slachtoffer van een valpartij in de eerste bocht van de race, Rossi (Yamaha) ging op eigen houtje tegen de vlakte, en Vinales (Yamaha) kwam nooit in het stuk voor. Alle titelpretendenten achter Quartararo in de problemen dus…behalve ééntje! Joan Mir spaarde de banden, zette zijn Suzuki in een hogere versnelling, en stormde naar het einde van de race toe naar een tweede plaats, gevolgd door zijn Suzuki teamgenoot Rins. Dat betekent dat Quartararo het opnieuw overneemt in de tussenstand van het kampioenschap, voor Mir, op acht punten afstand.

Moto2 en Moto3

Luca Marini (SKY Racing Team VR46) bevestigde in Moto2. De Italiaanse halfbroer van Rossi voerde de forcing en hield zo Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) achter zich. Fabio Di Giannantonio (HDR Heidrun Speed Up) mocht mee op het podium. Marini verstevigt zijn leiderspositie in de tussenstand.

Een geweldige race was er in Moto3 voor Darryn Binder (CIP Green Power KTM). De Zuid-Afrikaan was de hele race in de kop te vinden en liet zich op geen fout betrappen deze keer. Hij won voor Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team Honda) en Dennis Foggia (Leopard Racing Honda). Drama was er voor John McPhee (Petronas Sprinta Racing Honda) en Albert Arenas (Gaviota Aspar Team KTM). Beide titelpretendenten reden elkaar eruit maar konden profiteren van het feit dat ook Ai Ogura (Team Asia Honda) niet verder kwam dan een 11de plaats. Ogura staat nu aan de leiding van de tussenstand, voor Arenas. Onze landgenoot Barry Baltus (PruestelGP) reed een goede race maar eindigde net buiten de punten op een 16de plaats.

Binnen twee weken vervolgt het kampioenschap met de wedstrijd in het Franse Le Mans, op de korte Bugatti omloop.