Home > Circuit > In een notendop: F.Renault Eurocup, Super Formula en FIA F2

In een notendop: F.Renault Eurocup, Super Formula en FIA F2

• Renault Eurocup qualif 2 – Victor Martins (ART) leek in Zandvoort op weg om ook in de tweede kwalificatiesessie de pole op te eisen, maar uiteindelijk vond zijn titelconcurrent Caio Collet (R-Ace) nog de ultieme tienden van een seconde en pakte de besttijd, voor Martins. Geweldige sessie ook voor Amaury Cordeel (FA Racing) die zich met een vijfde plaats opnieuw bij het koppeloton nestelt. Ugo De Wilde (Arden) kwam niet verder dan een 14de startplaats.

• FIA F2 (Sotchi) race 2 – In Rusland werd de Formule 2 race stopgezet in de zesde van de 21 ronden toen Aitken en Ghiotto in de lange linker na bocht 2 elkaar raakten. Het gevolg was een hevige crash waar beide kemphanen als bij wonder ongeschonden uit kwamen. Echter, de reparatie van de circuitafzetting en het takelen van de brandende Hitech van Ghiotto namen te lang in beslag. Om het F1 schema niet in gedrang te brengen werd beslist de race af te vlaggen. Halve punten dus, en een halve zege voor de Chinees Guanyu Zhou (DAMS), zijn eerste, die aan de leiding reed na vijf rondes, de laatste volledige raceronde. Nikita Mazepin (Hitech) werd tweede en Mick Schumacher (Prema) deed na een geweldige start, met de derde plaats een gouden zaak. Hij loopt, zelfs met halve punten, verder uit op concurrent Ilott.

• Super Formula race – In Okayama (Japan) was er de tweede manche van het Super Formula kampioenschap. Het werd een spectaculaire zege voor Sho Tsuboi, die van de 8ste positie naar de zege ging. Hiroaki Ishiura en Nick Cassidy (eveneens auteur van een mooie opklimrace vanaf de 10de plaats) mochten mee op het podium.