Home > Circuit > Ring 24: Autosportwereld sprak met Kris Cools

Ring 24: Autosportwereld sprak met Kris Cools

Een van de Belgen die dit weekend aan de start verschijnt tijdens de 24 Uur van de Nürburgring is Kris Cools. Hij betwist zijn eerste etmaalrace op de Ring met een Porsche GT3 Cup van RPM Racing.

Cools neemt namiddag de start vanop de vierde plek in zijn klasse (SP7). Autosportwereld ging langs en peilde naar zijn verwachtingen.

“Best wel spannend, mijn eerste 24 Uur van de Nürburgring en dan zeker in deze vreemde omstandigheden. Doordat de race door de kalenderwijziging nu pas eind september wordt verreden is het natuurlijk een stuk kouder en helaas ook natter. De piste ligt er soms gevaarlijk bij, want je ziet op het donkere asfalt moeilijk of de rijlijn aan het opdrogen is of niet. Ook warmte in de banden houden zal niet eenvoudig zijn met deze temperaturen… Langs de andere kant vertelden de routiniers me wel dat het ’s nachts mogelijk iets ‘rustiger’ rijden is doordat er geen duizenden fans langs het circuit staan en je niet afgeleid wordt door de talloze kampvuren, barbecues en vuurwerkpijlen. Als we deze zware editie ongeschonden kunnen uitrijden ben ik dik tevreden!”

Foto ©: RPM Racing
You may also like
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
Ring 24: actie op zondag door de lens van Joachim Cieters
Ring 24: nog enkele sfeerbeelden en de nacht op de Nürburgring door de lens van Joachim Cieters
Ring 24: de eerste vijf uur door de lens van Joachim Cieters