Home > #Hoofdnieuws > GT World Zandvoort: Weerts en Vanthoor verliezen zege na straf

GT World Zandvoort: Weerts en Vanthoor verliezen zege na straf

In de tweede incidentrijke GT World Sprint-race leek de zege naar onze landgenoten Charles Weerts en Dries Vanthoor te gaan, tot het duo drie minuten voor het einde een straftijd van 30 seconden kreeg voor het te vroeg starten van de motor tijdens de pitstop.

Foto ©: GT World Challenge

De zege ging daardoor naar de Emil Frey Lamborghini van Giacomo Altoe en Alberto Costa. Kelvin van der Linde (Audi Team WRT) probeerde in de openingsfase naar de leiding te rijden door een zeer late remactie maar de Zuid-Afrikaan was te optimistisch en moest door het grind. Daardoor kwamen de eerste acht wagens op een hoopje terecht en Vanthoor (Audi Team WRT) stootte na enkele slimme inhaalmanoeuvres door naar de derde positie, achter de twee Emil Frey Lamborghini.

Vanthoor bleef zo lang mogelijk op het circuit en dook pas op het allerlaatste moment de pits in voor de verplichte rijders- en bandenwissel. Daar liep het echter mis doordat Weerts de motor van zijn Audi reeds startte terwijl de wagen nog niet op de grond stond. Weerts reed als eerste weer de piste op maar moest de zege later afgeven. Grenier – Siedler eindigden (Emil Frey Lamborghini) tweede, voor Van der Linde – Tomita, de winnaars van deze ochtend. Louis Machiels eindigde op een knappe tweede plaats met de AF Corse Ferrari in Pro-AM.

Binnen twee weken trekt het GT World Challenge-kampioenschap naar Barcelona voor de laatste manche van de Sprint Cup. Vanthoor en Weerts leiden nog steeds in het Sprint-kampioenschap maar hebben slechts een half punt voorsprong op teamgenoten Van der Linde – Tomita.

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast