Home > #Hoofdnieuws > Ford Fiesta Cup Assen: Derdaele magistraal, pure reclame voor autosport

Ford Fiesta Cup Assen: Derdaele magistraal, pure reclame voor autosport

Sport, schitterende sport, dat was de eerste race van Ford Fiesta Sprint Cup in Assen. Dylan Derdaele behaalde een geniale zege, met een inhaalmanoeuvre op de meet en winst met een verschil van 14 duizendsten op Colin Cerasani, de snelste Nederlander. Belgium Racing blijft dus succesvol in de merkencup van Ford.

Autosport hoeft geen fortuinen te kosten om voor spektakel te zorgen, daar was deze derde race van het seizoen in de Ford Fiesta Cup Benelux het mooiste bewijs van. Heel de race bleef de strijd om de zege open en pas op de eindmeet viel het verdict. Ook in het peloton was het leuk om volgen en bovendien bleven de heren én dames sportief, wat voor zeer mooie autosport zorgde.

De zege ging dus naar Dylan Derdaele die in deze merkencup groeit als rijder. “Al was het manoeuvre eigenlijk een pure gok, ik heb gewaagd en gewonnen, maar zonder de eerste plaats bij de Belgen in het gedrang te brengen. Dit is inderdaad een zeer mooie zege…

Achter Derdaele reed teamgenoot Tomas De Backer de inhaalrace van zijn leven, een beetje geholpen door een safety car na een schuiver van Alexander Borgmans. De man uit Reet werd vanaf de laatste plaats tweede, voor Nathan van Springel en Ruben Valckenaere (beide Vanspringel Motorsport). Milan De Laet (EJ Automotive) werd vijfde Belg.

Na de race kreeg van Springel een tijdstraf van 40″ voor zijn rijgedrag, waardoor Ruben Valckenaere derde werd en De Laet vierde, voor Kenny Herremans.