Home > Circuit > F.Renault Eurocup: Martins souverein

F.Renault Eurocup: Martins souverein

Victor Martins haalde voor ART de zege binnen in de zaterdag-race voor de Eurocup Renault. De Belgen, met Amaury Cordeel voorop, kwamen in beeld met enkele van de weinige positiegevechten.

foto: ©renault sport

Veel had de race weer niet om het lijf, een kwaal waar de vroeger steeds boeiende Formule Renault opstapklasse tegenwoordig zwaar onder lijdt. Polemans Victor Martins (ART) hield bij de start zijn uitdager Caio Collet (R-Ace) in de Tarzanbocht af, en beide heren gingen op pad naar de zege en de tweede plaats. De Spaanse rookie David Vidales (JD Motorsport) kon Petr Ptacek (R-Ace) voorbij naar een derde podiumtrede.

Ptacek kwam onder druk te staan van Amaury Cordeel (FA Racing), die een voorbeeldige race reed, de druk er steeds op hield, maar de Tsjech niet opzij kon zetten. Een vijfde plaats was het deel van de Antwerpenaar.

Nog verder naar achteren was het huilen met de pet op voor Ugo De Wilde. De Arden wagens stonden weer nergens en De Wilde had geen verhaal tegen een langskomende Colombo (Bhaitech), een opzittende De Saucy (ART) en een van de laatste plaats teruggekomen Alatalo (JD Motorsport). Uiteindelijk ging De Wilde op een puntenloze twaalfde plaats langs de finish.

De nacht brengt misschien raad voor diverse rijders. Morgen mogen ze het op,ieuw proberen met een kwalificatiesessie en een tweede race.