Home > Rallycross > EuroRX > WRX: Met 20 voor Barcelona

WRX: Met 20 voor Barcelona

Na het wegvallen van de manche in Montalegre voor het FIA Wereldkampioenschap rallycross wordt voor Barcelona, tijdens het weekend van 17 en 18 oktober, een nieuwe double-header voorzien. En daarvan gaf IMG, promotor van het kampioenschap, recent de deelnemerslijst vrij.

Erg veel verrassingen zijn op de lijst niet terug te vinden. Wel zien we de naam van de Fin Juha Rytkonen opnieuw op de lijst verschijnen. Die legde de reguliere rijders in zijn thuisland het vuur aan de schenen op de piste van Kouvola en veroverde tweemaal een plek in de finale met een Hyundai i20 van GRX Taneco. In Barcelona, op het Circuit de Catalunya zal Rytkonen een Ford Fiesta van Team Ferratum besturen, een Fiesta waar Jani Paasonen eerder dit seizoen mee deelnam.

Verder werd de naam nog niet bekendgemaakt van de rijder die naast de Zweed Robin Larsson de tweede Audi zal besturen bij het team KYB Team JC. Tot op heden was dat telkens de Zweed Mattias Ekström, momeneel tweede in de stand na zijn landgenoot Johan Kristoffersson en dus hoopt elke volger uiteraard dat Ekström zijn weg in het wereldkampioenschap rallycross van dit jaar gewoon verder zet.

Ook de Brit Oliver Bennett zal deelnemen met zijn Mini. Bennett behoorde vorig jaar nog bij de permanente rijders.

Naast het wereldkampioenschap is er ook een double-header voorzien voor de rijders uit de Super1600-klasse die daar hun openingsweekend beleven.

(bron en foto FIAWorldrallycross.com)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring