Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: Maro Engel pakt pole op magistrale wijze

Ring 24: Maro Engel pakt pole op magistrale wijze

8 minuten en 57,8 seconden. Zoveel had Maro Engel maar nodig om een ronde op een natte Nürburgring af te leggen. De Duitser stak met kop en schouders boven de rest uit en was maar liefst vijf seconden sneller dan de nummer twee.

In de eerste ‘Top Qualifying’ waren Maro Engel (Mercedes-AMG Team HRT), Dennis Olssen (KCMG Porsche), Dani Juncadella (Mercedes-AMG 10Q Racing Team) en Frank Stipler (Phoenix Racing Audi) het snelst. Het kwartet stootte daarmee door naar Top Qualifying 2 waar alles beslist werd.

De bandenkeuze bleek cruciaal te zijn en diegene die op slicks of intermediates vertrokken waren er aan voor de moeite. Dennis Olsen moest zijn wagen aan de kant zetten wegens een technisch defect waardoor hij morgen vanaf de 17de positie vertrekt.

De Mercedes-AMG GT3 presteerde duidelijk het best in deze moeilijke omstandigheden en daar maakte Engel gebruik van. Hij reed een ongelofelijk rappe 8:57.884, vijf seconden sneller dan Luca Ludwig (Octane 126 Ferrari). Raffaele Marciello eindigde als derde, ook in een Mercedes-AMG GT3 (Team GetSpeed).

Snelste Belg was Maxime Soulet in de #10 GetSpeed Mercedes-AMG GT3. Hij vertrekt morgen vanop de 10de positie. Titelverdediger Fréderic Vervisch (Phoenix Racing Audi) noteerde de 13de tijd. Maxime Martin (#31 Frikadelli Racing Porsche) geraakte niet tot in de laatste kwalificatie. Hij vertrekt morgen als 18de.