Home > Circuit > GT World Zandvoort: Emil Frey Racing tweemaal het snelst in kwalificatie

GT World Zandvoort: Emil Frey Racing tweemaal het snelst in kwalificatie

Niet enkel op de Nürburgring zijn er dit weekend GT3-bolides in actie te zien. Ook op Zandvoort racet men en dit in kader van de derde GT World Sprint-manche. De Emil Frey Racing Lamborghini pakte eerder vandaag de pole.

Foto ©: GT World Challenge

Mikaël Grenier en Norbert Siedler waren in beide sessies het snelst en veroverden daarmee op dominante wijze de pole voor beide races. Het GT World weekend ziet er deze keer anders uit want beide races worden reeds op zaterdag verreden. In Q1 eindigden Jim Pla (Mercedes-AMG AKKA ASP) en Ryuichiro Tomita (Audi Team WRT) op positie twee en drie. In Q2 werden deze posities ingenomen door Alberto Costa (Emil Frey Racing Lamborghini) en Kelvin Van der Linde (Audi Team WRT).

Onze landgenoten Charles Weerts en Dries Vanthoor vertrekken morgen vanaf de negende (race 1) en achtste (race 2) positie. Het jonge duo leidt momenteel in het algemeen klassement.

Fréderic Vervisch is niet aan het werk in Zandvoort omdat hij al racet op de Nürburgring dit weekend. Dries Vanthoor pendelt tussen de twee circuits. De eerste race start morgenochtend om 9 uur, de tweede race om 13u45.

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
GT World Imola: een overzicht van de Belgen
In een notendop: namiddag in Imola