Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Xwift Racing Events niet in 2020

Zolder 24: Xwift Racing Events niet in 2020

Na verschillende succesvolle racewedstrijden richtte Xwift CEO Pieter Denys Xwift Racing Events in juli 2019 op. Xwift Racing Events wil het klassieke circuit van netwerkevents naar een hoger niveau tillen en de ‘fun’ in netwerken terugbrengen. Ondernemers krijgen de unieke kans om, met behulp van een professioneel team, de eerste stappen te zetten in de autosportwereld. De intensieve race initiatie creëert bovendien een nieuwe dimensie in het ondernemerschap en zorgt ervoor dat collega-ondernemers elkaar op een andere manier leren kennen.

Naast CEO’s en ondernemers uit verschillende sectoren nemen ook enkele bekende ondernemende Vlamingen waaronder Andy Peelman, Gunther Levi, Ruth Beeckmans en Wout Bru deel aan de raceopleiding. Zij werkten, samen met het professioneel team van Xwift Racing Events en de gemotiveerde deelnemers, het afgelopen jaar nauw samen naar de ultieme climax: de 24 Uur van Zolder.

Na theoretische simulatortrainingen in het trainingscentrum van Xwift en verschillende praktijkgerichte trackdays op het circuit van Zolder en Spa-Francorchamps gooide de coronacrisis serieus wat roet in het eten. Zo werd de 24u van Zolder die oorspronkelijk gepland stond in het weekend van 8-9 augustus, uitzonderlijk verplaatst naar het weekend van 7-8 november.

De coronacrisis maakt het meer dan ooit duidelijk dat netwerken van cruciaal belang is voor elke ondernemer. De interesse van ondernemers om het Xwift Racing team te vervoegen is dan ook groot. Maar door de onzekerheid die COVID-19 met zich meebrengt hebben we in onderling overleg met de deelnemende ondernemers en bekende Vlamingen besloten om onze deelname uit te stellen naar 7 en 8 augustus van volgend jaar”, aldus CEO Pieter Denys.

Het uitstellen van de deelname brengt nog meer mogelijkheden. De ondernemers die reeds zijn ingeschreven krijgen een jaar langer de tijd om te trainen en zich klaar te stomen tot professionele racepiloten. Xwift Racing Events maakt van de verplaatste deelname gebruik om een versnelling hoger te schakelen en twee nieuwe racewagens om te bouwen. Het team zal in 2021 met 7 omgebouwde racewagens en 28 ondernemers aan de startgrid komen.

Momenteel nemen er 20 ondernemers deel in het Xwift Racing team. Met het opkrikken van ons wagenpark van vijf naar zeven racewagens zijn wij momenteel nog op zoek naar acht CEO’s en ondernemers. Ons geduld wordt op de proef gesteld, maar we zijn ervan overtuigd dat de keuze om onze deelname uit te stellen op het einde van de rit zal lonen. Wij kunnen alleszins niet wachten om dit traject verder te zetten en kijken alvast uit naar de 24 Uur van Zolder, waar jaarlijks duizenden autoliefhebbers naar toe trekken”, vult Pieter Denys aan.

Xwift Racing Events is nog op zoek naar versterking van het raceteam. CEO’s en ondernemers die interesse hebben in een trackday of meer informatie wensen, mailen naar events@xwiftracingevents.be. (Persbericht)