Home > #Hoofdnieuws > WTCR: Hyundai trekt zich terug

WTCR: Hyundai trekt zich terug

Het WTCR davert op zijn grondvesten en dat vanwege een wel erg verregaande beslissing van Hyundai. De Koreaanse constructeur trekt al zijn auto’s terug uit de Duitse meeting van het WTCR en ondermijnt zo de serie.

In een persbericht donderdagochtend bevestigde Hyundai dat zijn klantenteams niet aan de Duitse meeting zullen deelnemen vanwege een dispuut over de nieuwe ECU. “Hyundai Motorsport is van mening dat het bedrijf en zijn klantenteams niet dezelfde behandeling krijgen in WTCR als de andere deelnemers en zich dus niet welkom voelen”, luidt het. De resultaten in Zolder waren voor Hyundai niet voldoende.

Op de Nürburgring zou Hyundai Motorsport worden vertegenwoordigd door BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse (Norbert Michelisz en Gabriele Tarquini) en Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team (Luca Engstler en Nicky Catsburg).