Home > F1 > F1: gelukkige verjaardag Kenneth McAlpine

F1: gelukkige verjaardag Kenneth McAlpine

Het is vandaag de verjaardag van Kenneth McAlpine. De Brit staat geboekstaafd als de oudste nog levende F1 rijder en hij wordt vandaag…100 jaar!

Kenneth McAlpine wordt geboren op 21 September 1920 in Cobham, Surrey. Na zijn schooltijd breekt de Tweede Wereldoorlog uit en in die oorlogsjaren is hij gevechtspiloot bij de Engelse luchtmacht. Zijn familie zit in de bouwindustrie maar Kenneth is gefascineerd door autosport. Hij raakt betrokken bij het project van de Connaught fabrieken en in de periode van 1952 tot 1955 neemt hij deel aan zeven Grand Prix voor het wereldkampioenschap F1. Zijn zeven wedstrijden rijdt hij op Connaught machines, eerst met Lee-Francis motor, daarna met de Alta. McAlpine komt niet verder dan een 13de plaats in de Grote Prijs van Duitsland in 1953. Na 1955 wordt hij een geldschieter van het het Connaught team. Dat wordt in 1958 opgedoekt en deels verkocht aan ene Bernard Ecclestone. McAlpine trekt zich uit de racerij terug om te trouwen en om zich te wijden aan het familiebedrijf en zijn wijndomein. Hij haalde geen pole’s, geen zeges en geen punten, maar sedert 2016 is hij wel de oudste nog levende Formule 1 rijder op deze wereld. Gelukkige honderdste verjaardag!

Terzijde: er bestaan diverse afbeeldingen van Kenneth McAlpine, maar we vonden geen rechtenvrije foto. Maar wie op het net wil zoeken vindt zeker een afbeelding van de man.