Home > #Hoofdnieuws > WRC Turkije: KP van de schande, Evans leidt!

WRC Turkije: KP van de schande, Evans leidt!

In Turkije is de WRC-wedstrijd dramatisch gestart. De negende proef van de rally, de langste en hardste van de wedstrijd maakte diverse slachtoffers. Zowat iedereen, op uitzondering van Elfyn Evans en Gus Greensmith reed lek en we kunnen ons afvragen wat dit nog met WRC te maken heeft. Evans leidt nu, terwijl Thierry Neuville naar de derde plaats is gezakt.

Sébastien Ogier (Toyota), Sébastien Loeb (Hyundai) en Thierry Neuville reden lek en verloren heel wat tijd, Teemu Suninen gaf op en ook Kalle Rovanperä (Toyota) reed lek, net als Gus Greensmith (Ford), terwijl Pierre Louis-Loubet technische problemen kende en opgaf. Ott Tänak moest de proef dan weer zonder intercom afwerken… Ziehier de korte samenvatting van één KP, niet van een hele rally. We vragen ons af in hoeverre dit nog rally is, maar goed, een WK dat vandaag nog niet weet hoeveel wedstrijden er zijn in het seizoen, is die naam misschien niet waardig.

De enige die geen problemen kende van de toppers was dus Elfyn Evans (Toyota) en de man uit Wales won de KP en neemt de leiding in de rally! In zijn Toyota heeft hij nu 46,9 seconden voorsprong op teamgenoot Sébastien Ogier en 47,7 seconden op Thierry Neuville. Loeb volgt als vierde op 52,4 seconden. Opgepast, de deelnemers moeten nog eens over dit steenkerkhof… om 10u10 onze tijd. Om 8u08 en 12u18 worden de twee andere proeven verreden.