Home > #Hoofdnieuws > WRC Turkije: Evans wint en is WK-leider! Neuville tweede

WRC Turkije: Evans wint en is WK-leider! Neuville tweede

In Turkije is de vijfde manche van het WK afgelopen. Het werd een harde wedstrijd, met vier verschillende leiders in amper twaalf proeven en uiteindelijk een eerder onverwachte zege voor de Welshman Elfyn Evans in een Toyota Yaris WRC. Het is zijn tweede zege dit seizoen en zijn derde uit zijn carrière. Evans is meteen ook stevig leider in het WK. Thierry Neuville, leider voor de slotdag eindigt in zijn Hyundai tweede en houdt enigszins zijn WK-kansen levend.

Wat we op de slotdag van de WK-rally in Turkije meemaakten, was ongezien. Een schijnbaar eindeloze reeks lekke banden in de negende en elfde KP en opgaven voor Ogier (Toyota), Loubet (Hyundai) en Suninen (Ford) op de slotdag. Ook Thierry Neuville reed lek en hij verloor een halve minuut te veel op de latere winnaar. Of dit soort proeven thuishoort in een rally, is uiteraard voer voor discussie.

Thierry Neuville: “Ik had op meer gehoopt en ik denk dat we ook meer verdienden, want de auto was goed en wij deden ons werk prima. Ik scoor de punten van de tweede plaats, dat is goed voor het team, maar echt, ik blijf wat op mijn honger. Het is wat het is…

Elfyn Evans bleef foutloos op de slotdag, reed niet lek en wint dus. Evans neemt ook de WK-leiding met 18 punten voorsprong op zijn teamgenoot Sébastien Ogier die niets meebracht uit Turkije. Thierry Neuville en Sébastien Loeb bezorgden Hyundai de tweede en derde plaats, voor Kalle Rovanperä (Toyota) en Gus Greensmith (Ford), die het beste resultaat uit zijn carrière neerzette. In de Powerstage won Neuville, voor Tânak en Rovanperä.

In de WK-stand leidt Evans met 97 punten, voor Ogier 79, Tänak en Rovanperä met 70 en Neuville met 65. Neuville heeft bij de volgende rally, in Sardinië, wel een prima startpositie.

In WRC2 was de zege voor Pontus Tidemand (Skoda), voor Adrien Fourmaux, samen met onze landgenoot Renaud Jamoul (M Sport Ford). De volgende rally is de Rally van Sardinië (8-11 oktober) en dan volgt Ieper. Of er nog een laatste rally aan de kalender wordt toegevoegd, is nog niet zeker, maar niet uitgesloten.