Home > #Hoofdnieuws > WRC Turkije: Ogier versus Neuville voor de zege

WRC Turkije: Ogier versus Neuville voor de zege

In Turkije zijn de deelnemers halverwege de tweede dag en na de opgave van Ott Tänak deze ochtend, is de strijd voor de zege er één tussen Thierry Neuville in zijn Hyundai en Sébastien Ogier in de Toyota. Voorlopig leidt de Fransman met 1,6 seconde bonus op onze landgenoot, die moet winnen om zijn WK-kansen te vrijwaren.

Foto: © Hyundai Motorsport

De ochtend begon dramatisch voor Ott Tänak en Hyundai. De Est ging met een breuk van de stuurinrichting rechtdoor en de wedstrijd was meteen over. Ondertussen vocht Thierry Neuville met de afstelling van zijn Hyundai i20 WRC, “ik heb niet echt het volle vertrouwen in de auto”, maar onze landgenoot kon, ondanks het onderstuur, wel Ogier in het vizier houden. De Fransman won KP3 en KP4, terwijl de laatste proef van de ochtendlus naar Thierry Neuville ging.

Achter Ogier en Neuville vechten Elfyn Evans (Toyota) en Sébastien Loeb (Hyundai) voor de laatste podiumplaats. Evans volgt op 12,3 seconden, Loeb op 21,3. Kalle Rovanperä (Toyota) doet het op 25,4 seconden van Ogier en maakt dus ook nog een kans op de top 3. Adrien Fourmaux en onze landgenoot Renaud Jamoul leiden in WRC2 met hun M Sport Ford Fiesta.

Deze namiddag staat een identieke lus van drie proeven op het menu, met start om 13u45 en finish rond 17u00.