Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: Nobuya Yamanaka en de droom van een gentleman driver

Le Mans 24: Nobuya Yamanaka en de droom van een gentleman driver

Er is bijna vier jaar hard aan gewerkt, maar vandaag zal een Japanse zakenman, Nobuya Yamanaka , zijn droom waarmaken en deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans. Le Mans is het verhaal van toprijders en fabrieksteams, maar zonder deze mensen zou de rally misschien zelfs niet meer bestaan.

Nobuya, een succesvolle zakenman, autoliefhebber en gentlemen driver, heeft de afgelopen jaren een programma als voorbereiding op de 24-uursrace tot in het detail afgewerkt. Hij maakte vrij snel de keuze voor de klasse LMP2, met eerst de Asian Le Mans Series en meer recent het FIA World Endurance Championship op Spa-Francorchamps, waar hij en Eurasia Motorsport de laatste test konden voltooien voor een deelname aan de 24 Uur van Le Mans. “Het begon allemaal met een gesprek op de Fuji Speedway in 2016. Sindsdien word ik stap voor stap begeleid door professionele rijders, de teams van Nielsen Racing en Eurasia en het management van BAM Motorsport, met als voorlopig hoogtepunt onze kwalificatie voor de 88ste editie van deze klassieker”, aldus Nobuya Yamanaka.

Nobuya neemt vandaag om 14u30 de start van de race in zijn Ligier JS P217 # 35, samen met twee ervaren rijder, Roberto Merhi en Nick Foster.

Het is verbazingwekkend dat ik op het punt sta om deel te nemen aan de beroemdste race ter wereld, de 24 uur van Le Mans”, gaat Nobuya verder. “Iedereen weet dat het al lang mijn droom is om aan deze race deel te nemen en er zijn zoveel moeite gedaan door zoveel mensen om mijn droom waar te maken. Nu heb ik de kans om daadwerkelijk mee te doen. Het is ongelooflijk voor mij en ik kijk uit naar de start van de race, naast zulke geweldige professionele rijders. Ik hou van Le Mans, het is een ongelooflijke plek en een heel bijzondere race. Ik hoop mijn best te doen om goed te racen en van elke ronde te genieten.

De weg naar Le Mans voor Nobuya Yamanaka

2018-19: AsianLe Mans Series LMP3, Eurasia Motorsport
2019: Road to Le Mans LMP3, Nielsen Racing
2019: European Le Mans Series LMP3, Nielsen Racing
2019-20: Asian Le Mans Series LMP2, Eurasia Motorsport
2020: FIA World Endurance Championship, Eurasia Motorsport.