Home > Circuit > In een notendop: kwalificaties ADAC GT en DTM

In een notendop: kwalificaties ADAC GT en DTM

  • ADAC GT – de pole voor de eerste race in Hockenheim is voor het duo Marschall-Schreiner (Rutronik Audi R8). De Belgen bleven in de buik van het veld, met Charles Weerts en Dries Vanthoor (WRT Audi) op de 17de plek, twee plaatsen voor Niels Lagrange (GRT Lamborghini). De top 26 bleef overigens binnen de seconde van de pole.
  • DTM – op de Nürburgring is de polepositie voor de eerste race van het weekend voor René Rast (Audi). De Duitse kampioen was één tiende sneller dan Robin Frijns (Audi) en twee tienden sneller dan de leider in het kampioenschap, Nico Muller (Audi). Jonathan Aberdein en Philipp Eng pakten voor RBM BMW knap de vierde en de vijfde startplaats, Ferdinand von Habsburg was de snelste WRT-rijder op plaats zeven. Geracet wordt er kort na de middag, om 13u30.