Home > Electric > Divers > Venturi: gaat voor elf jaar aan snelheidsrecords

Venturi: gaat voor elf jaar aan snelheidsrecords

Venturi, de constructeur uit Monaco, herdenkt de vierde verjaardag van een wereldrecord. Met de elektrische Venturi VBB-3 haalden ze op de beroemde zoutvlakte van Bonneville op 19 septembre 2016 een snelheid van 549 km/u. Een record dat nog steeds staat.

foto’s: ©venturi/©voxan

Aan het “stuur” zat Roger Schroer, die zijn eigen record uit 2010 verbeterde. Een jaar eerder was de VBB-2, op basis van een waterstofeenheid, ontworpen in samenwerking met studenten van de universiteit van Ohio. Die haalde 487 km/u.

Op 1 juli jongstleden presenteerde de Venturi Groep via hun merk Voxan Motors trouwens hun Wattman, een elektrische motor ontstaan uit een model dat voor het eerst aan het publiek werd getoond in 2013. De Wattman wil de snelste motor in zijn categorie worden. In juni 2021 zal voormalig wereldkampioen Max Biaggi op de zoutvlakte van Uyuni in Bolivië proberen de grens van de 330 km/u te doorbreken. Als dat lukt dan heeft de Venturi Groep drie wereldrecords op zijn actief: dat van de snelste waterstofbolide, dat van het snelste elektrisch aangedreven voertuig en dat van de snelste elektrische motor.