Home > Circuit > Le Mans 24: Peugeot en Total kiezen voor LMDh

Le Mans 24: Peugeot en Total kiezen voor LMDh

In het kader van de 88ste editie van de 24 uur van Le Mans beginnen PEUGEOT en TOTAL officieel met hun Le Mans Hypercar (LMH)-project.

Le Mans is de heilige graal van de automobielwereld”, vertelt Jean Philippe IMPARATO, CEO van het merk PEUGEOT. “Het is de race die we driemaal wonnen, maar het kostte ook bloed, zweet, tranen en vreugde en een ongelooflijke teamgeest met TOTAL, met wie we dit jaar 25 jaar samenwerking vieren.” De keuze voor de categorie LMH werd ingegeven door verschillende criteria, waaronder een zekere aerodynamische vrijheid. Dit maakt het mogelijk om, met de steun van PEUGEOT Design, het esthetische detail van het merk te integreren. Deze samenwerking is al begonnen en de eerste lijnen van de wagen zijn al bekend.

PEUGEOT, is, in samenwerking met TOTAL, begonnen met de ontwikkeling van de elektrische hybride hypercar, waarvan het iconische ontwerp de titel “Neo Performance” zal hebben. De auto zal een vermogen van 500 kW bereiken en vierwielaandrijving hebben. Na de lancering van de verschillende fasen van de studies voor de algemene structuur, het aerodynamische concept en de keuze van de motorarchitectuur, komt de uiteindelijke beslissing over het elektrische gedeelte en vervolgens over het concept van de hybride technologie. Alle technische afdelingen van PEUGEOT Sport zijn bij deze ontwikkelingsfasen betrokken.

PEUGEOT Sport neemt daarom een ​​nieuwe wending in de richting van meer energie, versterkt door de lancering van zijn hybride high-performance road-lijn PEUGEOT SPORT ENGINEERED, aangevoerd door de nieuwe PEUGEOT 508. (persbericht)