Home > Rallycross > DIVERS > RX Internationaal: Belgen in Polen

RX Internationaal: Belgen in Polen

Afgelopen weekend reisden drie landgenoten naar het Poolse Slomczyn om deel te nemen aan een wedstrijd van het Poolse kampioenschap rallycross. Dat waren Ivo Van Den Brandt, Joël Strackx en Filip Wojtowicz.

Het relaas van Wojtowicz’ avontuur kregen we recent binnen, net als dat van Joël Strackx.
Het was de tweede manche van het Poolse kampioenschap waar Filip Wojtowicz met de Volvo C30 kon deelnemen met denk aan sponsors Champion Lubes en Polyparts Rent van Patrick Mertens. Slechts drie rondjes kregen de rijders om te trainen en dus werd de wedstrijd een heuse ontdekkingstocht voor de Volvo-rijder.

Na een opgave in de eerste reeks was het alle hens aan de dek om tijdig aan de start te komen voor de volgende reeks en daarbij was onder meer de hulp van Ivo Van Den Brandt meer dan welkom. De overige heats verliepen verder probleemloos en er werd telkens progressie gemaakt naarmate meer meters werden afgelegd. Onze landgenoot wist zich te kwalificeren voor de halve finales in de klasse Supernationals min en tevens ook voor het klassement, een combinatie in Polen van de klassen Supernationals min en plus 2000cc en de klasse Super1600.
De halve finale bij de Supernationals min 2000cc werd gewonnen en na een spannende strijd voor de winst moest Filip nipt de duimen leggen, maar een verdiende tweede plaats werd zijn loon.

Korte tijd later werd de halve finale voor het algemene klassement afgewerkt en daar werd Wojtowicz vierde. Zo werd de jonge Belg eerste reserverijder voor de finale. En toen uiteindelijk een finalist forfait diende te geven en Wojtowicz zo alsnog zou mogen starten sloeg ook de pechduivel toe bij het Belgische team. De motor raakte oververhit na de strijd in twee klassen en dan werd wijselijk besloten deze finale niet te rijden.
Het team rond Wojtowicz blikt uiteindelijk tevreden terug na een succesvol en leerrijk weekend.

En ook Joël Strackx toonde zich na afloop tevreden. Die wist uiteindelijk in de finale van Supernationals min 2000cc, dezelfde als die van Wotjowicz, een derde plaats in de wacht te slepen. Net als Filip Wojtowicz werd het gedurende de heats een leerfase waarbij het weekend steeds beter verliep. In de halve finale koos Joël Strackx in de aanvangsfase meteen voor de jokersectie om daarna te strijden met Ivo Van Den Brandt, de derde Belg, voor een plek in de finale. Strackx beslechtte het pleit pas in de laatste ronde in zijn voordeel. Daarna volgde de finale waar de Honda-rijder vanaf de vijfde startplek een uitstekende start nam. Nadat elke finalist de joker voor zijn rekening had genomen belandde Strackx op de derde plek, net na Wojtowicz.

(bron Polyparts Rent en Joël Strackx, (foto J Dingenen (Wojtowicz met de Volvo op het Duivelsbergcircuit) en Joel Strackx (podium Polen)