Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: harde klappers en Toyota primus

Le Mans 24: harde klappers en Toyota primus

De tweede vrije sessie in Le Mans zorgde voor meer opschudding dan de opener deze ochtend. Zo moest de Rebellion van Senna-Menezes-Nato in de box blijven voor een motorwissel en zag IDEC Sport de beide LMP2 hard de muur ingaan, zonder erg voor de rijders evenwel. Vooraan bleven de beide hybride Toyota het ritme aangeven.

Foto: © Porsche

IDEC Sport kreeg op goed een kwartier beelden van zowel de #28 met Paul Lafargue als de #17 met Dwight Merriman in de bandenmuur. Beide Oreca 07-Gibson zijn behoorlijk beschadigd en het is dus maar de vraag of we de wagens nog terug gaan zien. Ondertussen was er ook paniek bij Rebellion waar de #1 van Senna-Menezes-Nato een nieuwe krachtbron kreeg. Is dit een vaag teken wat betreft de betrouwbaarheid van de bolides van de Zwitserse renstal?

Vooraan blijven de Toyota TS050 Hybrid de toon aangeven, met de #8 van Hartley-Buemi-Nakajima als snelste, nu onder de 3min20.

Racing Team Nederland was primus in LMP2, de #92 Porsche 911 RSR van Laurens Vanthoor primus, voor de Aston van Maxime Martin. Adrien De Leener (Porsche) was achtste in LM GTE Am.

De eerste kwalificatiesessie start om 17u15.