Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: Le Mans en de rest

De autosport dit weekend: Le Mans en de rest

Dit weekend is het tijd voor de 88ste editie van de 24 Uur van Le Mans, niet op de voorziene datum midden juni, maar wel midden september dus.

Aan de start in Le Mans staan vier Belgen, naast Maxime Martin (Aston) en Laurens Vanthoor (Porsche), ook de rookies Adrien De Leener (Porsche) en Christophe d’Ansembourg (Ligier). In het voorprogramma, met de Porsche Carrera Cup en de Road to Le Mans zien we nog eens vijf landgenoten, waaronder de jongste Belg ooit op de Franse omloop, Ugo De Wilde. De kwalificaties starten later vandaag, donderdag.

Verder is er de vijfde manche van het WK Rally, in Turkije, waar Thierry Neuville zijn laatste troeven uitspeelt in de jacht op de wereldtitel. Vrijdag staan de eerste proeven op het menu. Nog een WK strijkt neer in Letland, maar dan wel het WK rallycross voor een dubbele afspraak.  

Door de herziene kalender dit seizoen is er nog actualiteit in de autosport, met twee DTM-wedstrijden op de ‘korte’ versie van de Nürburgring, naast de DTM trophy voor GT4-wagens. In Hockenheim, amper een uur of twee rijden van de Eifel, is er de derde meeting van de ADAC GT Masters, met Dries Vanthoor, Charles Weerts en Niels Lagrange. Daar zien we ook de Duitse GT4, TCR en F4. Nog GT3’s zien we in Donington met de British GT, met ook wedstrijden voor de Britse F3, waar Ulysse De Pauw op zoek gaat naar een nieuw podium.

In eigen land tot slot organiseert Autoclub Medina vzw op vrijdag 18 en zaterdag 19 september 2020 de Belgian Westhoek Classic en in Waremme is er het Criterium Dumont.