Home > Rally > Divers > Rally: Criterium JL Dumont is er nu zondag

Rally: Criterium JL Dumont is er nu zondag

In het Critérium Jean-Louis Dumont editie 2020 worden 189 wagens verwacht. Onder hen heel wat klinkende namen die de verschillende divisies van de wedstrijd zullen bevolken. Een overzicht.

Het wordt uiteraard een rally onder Corona condities en dat betekent geen publiek in het rallycentrum, geendrank- en eetstandjes, aangeaste technische en administratieve controles en geen eindpodium. Publiek is er echter wel toegelaten langs de wegen van de klassementsproeven.

Eén van de toppers wordt Patrick Snijers op de Porsche 911 zijn. Weerwerk krijgt “de Lange” van een peloton aan R5 wagens met vooral Davy Vanneste (Citroën C3 R5) en de Skoda Fabia R5’s van Philippe Dewulf , Cédric De Cecco en Niels Reynvoet. Bij de outsiders voor de ereplaatsen tellen we Jonas Langenakens, altijd een gevaarlijke klant aan het stuur van een Mitsubishi Lancer Evo, en waarom niet Matthias Boon met de Subaru Impreza. Bijzondere gasten zijn de Mitsubishi Mirage Proto van Poelmans en de Abarth S2000 van Dedoncker.

Bij de historic deelnemers is uiteraard de grote favoriet Hubert Deferm (Ford Escort). Nostalgici kunnen dan weer eens Thierry Reginster aan het werk zien, niet in de Porsche van weleer, maar wel in een Opel Kadett. Een leuke vermelding geven we aan de drie originele Lada wagens voor Vanrompaey, Campforts en Peeters.

Het Critérium Jean-Louis Dumont, met rallycentrum in Waremme, doorloopt volgende zondag, 20 september, drie lussen van vijf proeven. Gestart wordt er om 7u56.

(foto: archief Omloop van Vlaanderen/media)