Home > Circuit > In een notendop: F3R-F4-Euroformula-F2

In een notendop: F3R-F4-Euroformula-F2

  • Euroformula – Beide races voor de voormalige F3 Open op Spielberg werden gewonnen door de Chinees Yifei Ye (Cryptotower Dallara VW). Manuel Maldonado (Motopark Dallara VW), het neefje van de illustere voormalige F1 rijder Pastor, werd tweemaal tweede. In het kampioenschap pakt Ye nu al een royale voorsprong.
  • FFSA F4 – De Japanner Ren Sato (géén familie) haalde de zege in twee manches voor de Franse Formule 4, de andere zege was voor de Ivan Peklin uit de Oekraïne. Sato vergroot zijn voorsprong in het kampioenschap op zijn landgenoot Ayumu Iwasa.
  • FIA F2 – Juri Vips zal ook in Sochi van start gaan voor het Franse DAMS. Vips debuteerde in Spa en haalde vorig weekend in Mugello zijn eerste punten in de F2.
  • F3 Regional – Tweemaal de Italiaan Gianluca Petecof en een keer de Deen oliver Rasmussen. Het werd een “clean sweep” voor het Prema Powerteam op Spielberg in de regionale F3. Voeg daar nog eens aan toe dat Arthur (jonger broertje van) Leclerc telkens zijn podiumpositie opeiste en dan zagen we Prema in de drie races telkens met de triple gaan lopen. Van compleet succes gesproken. In het kampioenschap staat Petecof aan de leiding voor Leclerc en Rasmussen.
  • Joshua Durksen !Mucke), Gabriele Minì (Prema) en Jak Crawford (Van Amersfoort) waren de drie winnaars van de races voçr de Italiaanse Formule 4 op Spielberg. Mini leidt er het kampioenschap.

foto: ©premapowerteam