Home > #Hoofdnieuws > WTCR Zolder: Girolami wint rustige eerste race

WTCR Zolder: Girolami wint rustige eerste race

De eerste WTCR-race op Circuit van Zolder werd gewonnen door de Argentijn Nestor Girolami in de All-INKL Motorsport Honda Civic. Gilles Magnus eindigde als tiende.

Omdat de WTCR voor de eerste race, met een ‘reversed grid’ werkt, was het niet Nathanael Berthon die vanop P1 vertrok maar wel Nestor Girolami. Gilles Magnus vertrok daarom vanaf P8. Girolami reed de perfecte race en zijn overwinning kwam nooit in gevaar. Thed Björk (Cyan Performance Lynk & Co) vervolledigde het podium samen met Attila Tassi (ALL-INKL Motorsport Honda Civic).

Hoewel WTCR er niet om bekend staat, verliep deze eerste race op Circuit Zolder rustig en zonder veel incidenten. We zagen wel twee Honda Civic TCR van ALL-INKL Motorsport uitvallen met schijnbaar hetzelfde motorprobleem. Dat betekende een opgave voor Esteban Guerrieri en Tiago Monteiro.

Onze landgenoot Gilles Magnus (Comtoyou Racing Audi) vertrok vanop de achtste positie om uiteindelijk op de tiende plaats te eindigen, goed voor zes punten. De andere Comtoyou Racing-wagens eindigden als vierde (Tom Coronel) en negende (Nathanael Berton).

De tweede en laatste WTCR-race in Zolder dit weekend start deze namiddag om 14u15.

You may also like
GT World: Comtoyou Racing met drie wagens
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen