Home > Circuit > In een notendop: FIA F2 (Mugello, race 2) en Renault Eurocup (Magny Cours, race 2)

In een notendop: FIA F2 (Mugello, race 2) en Renault Eurocup (Magny Cours, race 2)

FIA F2 (Mugello, race2) – Het werd een dominante zege voor Christian Lundgaard (ART). De Deen won voor Louis Del├ętraz (Charouz) en Juri Vips (DAMS). Lundgaard spring van de derde startplaats naar de leiding en verdween vervolgens aan het einder. Hij ging uiteindelijk over de lijn met een ruime 14 seconden voorsprong op de achtervolgers, ongewoon in Formule 2. Achter hem vocht Deletraz zich een weg naar voren, en ook Vips ging vroeg in de wedstrijd voor zijn kansen. Het legde hen geen windeieren want zij vormden uiteindelijk het podium. Daarachter had Schumacher (Prema) wat meer moeite om een vierde plaats veilig te stellen. Een aanvaring tussen de Hitech teamgenoten Ghiotto en Mazepin zorgde voor een Virtual Safety Car en een aanzet voor heel wat rijders om andere banden te gaan halen en hun kansen te wagen in het restant van de race. Het bracht in alle geval op voor UNI Virtuosi ploeggenoten Zhou en Callum Ilott, die respectievelijk op de vijfde en zesde plaats eindigden. In het kampioenschap kruipt Schumacher iets verder weg aan de leiding met 161 punten terwijl Ilott de meubelen redde en aansluit met 153 punten. Lundgaard doet de gouden zaak en totaliseert nu 145 punten, goed voor de derde plaats.

Renault Eurocup (Magny Cours, race 2) – Het werd opnieuw een weinig begeesterende race voor de rijders in de Eurocup. Victor Martins (ART) verzilverde zonder problemen zijn pole en won voor Ciao Collet (R-Ace). na een start achter safety car (een gevolg van een incident in een voorgaande race, waardoor de startzone onder cement lag om vloeistof op te dweilen) ging Martins ervandoor. Ondanks twee safety car periodes kon hij zijn voorsprong op Collet behouden. Vidales (JD Motorsport) mocht mee op het podium. Ugo De Wilde (Arden) ging heel even ietsje te wijd door de chicane en verloor een positie. Hij eindigde als zevende. Amaury Cordeel kon profiteren van wat opgaves en fouten en eindigde als negende. Victor Martins blijft aan de leiding van het kampioenschap.

foto: Ugo de Wilde/Arden Motorsport