Home > Circuit > GT World Magny-Cours: Stolz en Engel winnen nachtrace

GT World Magny-Cours: Stolz en Engel winnen nachtrace

Het duo Luca Stolz en Maro Engel pakte gisteren al de pole in hun HRT Mercedes en reden gisterenavond bovendien vlot naar de overwinning. Hun leidersplaats kwam nooit in gevaar. Mikael Grenier en Norbert Siedler eindigden tweede in de Emil Frey Racing Lamborghini.

Foto ©: GT World Challenge

Charles Weerts en Dries Vanthoor konden gisteren dan weer profiteren van enkele crashes voor hun en klommen zo gestaag op vanaf de zesde plaats om uiteindelijk als derde op het podium te eindigen. De grootste verrassing kwam misschien wel van onze landgenoot Fréderic Vervisch. Na een matige kwalificatie van zijn teamgenoot Nicolas Schöll (P13) kon Vervisch de Attempto Racing Audi op een vierde positie binnen brengen. Louis Machiels had een mindere race en eindigde met Andrea Bertolini op de vierde plaats in Pro-Am.

Kwalificatie race 2

Tijdens de kwalificaties voor de tweede Sprint-race deze namiddag (start om 13u50) was het Simon Gachet in de Saintéloc Racing Audi GT3 die het snelst was. Raffaele Marciello zette de tweede tijd neer (AKKA ASP Mercedes-AMG) terwijl de winnaars van gisteren, Luca Stolz en Maro Engel (HRT Mercedes) vanop de derde plek vertrekken. Dries Vanthoor kwalificeerde zich als negende, Fréderic Vervisch als elfde. Louis Machiels start straks als derde in Pro-Am.

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
GT World Imola: een overzicht van de Belgen
In een notendop: namiddag in Imola