Home > #Hoofdnieuws > TCR Europe Zolder: Baert zet pole om in overwinning

TCR Europe Zolder: Baert zet pole om in overwinning

Nadat Nicolas Baert zijn Cometoyou Racing Audi TCR vanochtend reeds op de pole zette, pakte hij nadien ook de overwinning. Hoewel Baert zijn start initieel leek te missen en een plaats moest afgeven aan Mat’o Homola (BRC Racing Team Hyundai) vocht hij sterk terug en kon hij zijn positie reeds in de Thierry Boutsen Chicane terugwinnen.

Daarna sloeg hij een kloof van vier seconden op Mike Halder (Profi Car Team Honda) maar daar kwam een einde aan in de zesde ronde door een safety car. Broer en zus Bäckman werden namelijk uit de race gekegeld. Geen probleem voor Baert, want in het tweede deel van de race reed hij opnieuw weg van het veld om te winnen met 3 seconden voorsprong op Halder. Mat’o Homola eindigde derde.

Reactie Nicolas Baert: “Ik kan het niet geloven. Mijn tweede race in TCR Europe en al meteen de pole én de overwinning, en dat hier in Zolder. Mijn weekend is geslaagd, wat morgen komt zie ik gewoon als bonus!”

Met zijn overwinning sluiten we de eerste dag hier in Zolder af. Ook de organisatie en het circuit verdienen een dikke pluim. Alles werd hier tot in de puntjes geregeld en iedereen leek zich aan de opgelegde maatregelen te houden.

You may also like
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de signeersessie door de lens van Roel, Joachim en Benny