Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Wat nu volgt tot het einde van november is een rollercoaster aan wedstrijden en evenementen op alle niveaus. Dit weekend is het quasi onmogelijk om alle actualiteit te volgen, maar Autosportwereld.be waagt de poging.

Uiteraard beginnen we met de 1000ste Grand Prix van de Scuderia Ferrari op de thuisbasis in Mugello. De Formula 1 Pirelli Gran Premio Della Toscana Ferrari 1000 zoals de wedstrijd dit weekend voluit heet, is meteen ook het kader voor de finale van de FIA F3. Ook de F2-rijders zijn actief in het prachtige Toscanië. Belgen racen er evenwel niet in Italië.  

Nog in het zuiden van Europa, maar dan in Frankrijk, is er de tweede meeting van de GT World Europe Sprint, uiteraard met onze landgenoten en leiders in het kampioenschap, Dries Vanthoor en Charles Weerts. In hun WRT Audi voeren zij het algemene klassement van de GT World Europe aan en uiteraard ook de puntenstand van de GT World Europe Sprint Cup. Ook Louis Machiels (Ferrari) is er aanwezig, hij staat momenteel tweede in de Pro/Am-Cup. Last but not least start ook Frederic Vervisch (Audi) in Magny-Cours. Naast de GT-wagens zien we op de voormalige Franse F1-omloop ook de Eurocup Formula Renault en de Franse GT4, met Ugo De Wilde en Amaury Cordeel in de eenzitters en Benjamin Lessennes (BMW) in de GT4. Lessennes leidt in de tussenstand van het Franse kampioenschap.

Nog een karrevracht Belgen zien we in de opener van de Europese NASCAR in Vallelunga, in Italië, met nieuwkomer Simon Pilate, naast Dylan Derdaele, Guillaume Dumarey, Marc Goossens en Stienes Longin, waarbij die laatste twee in Pro uitkomen.

Wie toerwagenraces wil zien, moet uiteraard naar Zolder, voor het WTCR en TCR Europe, met Gilles Magnus en Nicolas Baert, beide in een Comtoyou Audi.

DTM en Porsche Carrera Cup Benelux zijn er dan weer op de Nürburgring, terwijl de 2PK’s en de VW Fun Cup naar Zandvoort trekken. Maar autosport is er ook in Oostenrijk met de GT Open, in de VS met een dubbele afspraak voor de Indy Series op Mid-Ohio en Super GT (met Bertrand Baguette) in Motegi.

Op twee wielen is er de MotoGP van San Marino, op het circuit van Misano.