Home > WRC > WRC: de timing van Ieper

WRC: de timing van Ieper

Twee belangrijke centra, met Ieper en Francorchamps. En daarbuiten een rally die start op vrijdag, met avondlijke proeven in het donker en eindigt op zondag op het mooiste circuit van de wereld.

Voor deze Ypres rally geen historics en ook geen twee aparte shakedowns gedurende de week, zoals lang de traditie was. Deze keer beginnen we vrijdag, in de vroegte, aan de shakedown op Langemark. Vrijdagavond gaat het dan van start met een bekend klinkend menu: Zonnebeke, Wijtschate, Kemmelberg, Reninge en Vleteren. Er wordt tot laat in de avond gereden, zoals van gewoonte. Op het normale Ieperse tijdstip, in juni, is dat geen probleem want dan tellen we de langste dagen van het jaar. Maar de WK-wedstrijd is er laat in november en benevens modder, koude en mist is er dan ook nog eens: de duisternis!

Op zaterdag blijven we in West-Vlaanderen en de grensstreek. De namen van de proeven zullen de routiniers bekend in de oren klinken: Watou, Dikkebus, Westouter, Boeschepe, Mesen en Zillebeke. (Flexi)service en wagenpark zijn trouwens in Ieper op vrijdag en zaterdag.

De zondag gaat het dan naar de Ardennen, met de wedstrijd die wordt geconcentreerd rond het befaamde circuit van Spa-Francorchamps. Daarop wordt een proef gereden (die ook powerstage wordt) en is er een regroup in de F1 pitlane. Verder zijn er nog proeven in de omgeving van het lieflijke dorpje Ster (alle liefhebbers van de Legend Boucles zijn daar vroeg of laat in hun leven wel eens gepasseerd), en ook in de prachtige omgeving van Bellevaux. De regroup is er op de terreinen van de kartpiste van Francorchamps. Het eindpodium wordt gehouden op het circuit van Francorchamps. (foto: archief/media)