Home > Uncategorized > In een notendop: WTCR-NASCAR-Fontana

In een notendop: WTCR-NASCAR-Fontana

  • WTCR – Luca Filippi zal in het WTCR een Alfa Romeo Giulietta rijden van team Mulsanne. Filippi wordt zo samen met Jean-Karl Vernay de enige andere vertegenwoordiger van Alfa Romeo in het WK voor toerwagens.

  • NASCAR/Indycar – Jimmie Johnson bereikte een akkoord met het team Ganassi om in 2021 IndyCar te gaan rijden. De zevenvoudige kampioen in de NASCAR (de meest gelauwerde rijder in de serie, samen met legende Richard Petty), gaf al te kennen dat hij in de eenzitters wilde stappen. Johnson, nu 44, zal een programma afwerken op circuit en stadsomlopen. De ovalen staan nog even in de wachtrij want zowel Johnson als zijn familie vinden dat nog “te riskant”.

  • Fontana – Over ovalen gesproken… De gekende omloop van Fontana, eigendom van NASCAR zelf, zal deels worden ontmanteld en omgebouwd tot een “short oval” van een halve mijl (ongeveer 600 meter) in een D-vorm. Zo wordt de ovaal van twee mijl lang, die al bestaat sedert 1997, gereduceerd tot een kwart van zijn grootte. Daarmee gaat een stukje Amerikaanse racegeschiedenis verloren want het was op Fontana dat de snelste ronde ooit werd opgetekend in de Indycar: Gil De Ferran reed er een rondje met een gemiddelde (!!) van…388,5 km/u. Fontana ondergaat het lot van de Texas World Speedway, een monument dat al sedert de jaren zestig in gebruik was maar onlangs ook werd gesloten en bestemd is voor de sloop.

foto: pixabay