Home > Circuit > In een notendop: F2 en F3 (Monza), Renault Eurocup (Nurburgring)

In een notendop: F2 en F3 (Monza), Renault Eurocup (Nurburgring)

• Renault Eurocup race2 – Opnieuw een dominante zege voor Victor Martins, die een “één-twee-drietje” leidde voor ART Grand Prix. Achter Martins eindigden de Est Paul Aron en de Zwitser Gregoire Saucy. Ugo De Wilde (Arden) had een koppelingsprobleem bij de start, verloor enkele posities maar haalde uiteindelijk de status quo met een twaalfde plaats. Amaury Cordeel (FA RAcing) kon op de lijn nog voorbij de Tsjech Ptacek en haalde een mooie negende plaats. Victor Martins neemt de leiding in het kampioenschap. De Eurocup rijdt alweer volgend weekend, op het circuit van Magny Cours.

• FIA F3 race2 – Jake Hughes (HWA Racelab) haalde een ogenschijnlijk gemakkelijke zege op Monza. Hughes kon vroeg in de race naar de kop en wist zich altijd net buiten schootsafstand te handhaven. Liam Lawson (Hitech Grand Prix) redde de meubelen met een tweede plaats en Theo Pourchaire (ART Grand Prix) klom op de derde podiumtrede na weer eens een zeer mooie inhaalrace. Het drama moest vooral gezocht worden bij Prema en de titelpretendenten. Frederik Vesti maakte het zijn teamgenoten niet gemakkelijk. Eerst was er Piastri, op een gegeven moment derde en dus in een uitstekende positie voor het kampioenschap, die na een fel gevecht met zijn Prema ploegmaat Vesti in de klauwen viel van Novalak (Carlin) en door de Fransman uit de race werd geduwd. Daarna wilde Sargeant, die meer dan 20 posities had goed gemaakt, wel naar het podium om zijn pech van gisteren (hij werd uit de race geduwd door…Novalak) glad te strijken. Maar weeral was Vesti onverzettelijk en het kwam tot een tik tussen beide ploeggenoten. Prema won gisteren de titel maar het team schakelde zichzelf vandaag uit! Piastri profiteert van de status quo en leidt de tussenstand met 160 punten, voor Sargeant (152), Lawson (135) en Pourchaire (134). Volgend weekend eindigt het F3 kampioenschap met de twee races op Mugello.

• FIA F2 Sprintrace – Dan Ticktum (DAMS) legde in de eerste ronde de basis voor een ruime zege. Hij bleef voor aan Callum Ilott (UNI Virtuosi) die tweede eindigde na een lange uiteenzetting met Christian Lundgaard (ART). Uitstekende race ook voor Mick Schumacher (Prema), opnieuw schitterend weg bij de start, die naar een vierde plaats reed ondanks een “flat spot” aan zijn voorband. Pech was er voor Tsunoda (Carlin) en Zhou (ART) die uitvielen met mechanische problemen en punten inboeten in het kampioenschap. Daarin blijft Ilott leider. Opgelet nog echter voor Dan Tickum, de racewinnaar zette zijn DAMS nog aan de kant in de uitloopronde. Over de oorzaak bleef hij in het ongewisse maar een benzinepech bijvoorbeeld, kan betekenen dat hij nog tegen een diskwalificatie kan aanlopen indien hij niet de verplichte liter aan benzine ter controle kan aanbieden.